AKUSTOINTI

Tilan äänimaailma vaikuttaa huomattavasti ihmisten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Kaikuvilla tiloilla ja häiritsevillä äänillä on useita negatiivisia vaikutuksia. Tilan akustiikkaa voidaan kuitenkin parantaa ja hallita, joten siihen kannattaa kiinnittää huomioita. Äänenvaimennusmateriaalia lisäämällä ja sitä hyvin sijoittelemalla voidaan parantaa tilojen akustiikkaa ja lyhentää jälkikaiunta-aikaa.

Akustointisuunnittelun lähtökohtana on tilan tai huoneen sisustaminen niin, että pehmeät materiaalit vastakohtana koville materiaaleille, jotka toimivat haitallisesti äänentoistossa, otetaan huomioon. Suunnittelun tärkeys korostuu sekä hifilaitteiden että sisustusratkaisujen kohdalla.

AJANKOHTAISTA:
RAKENNA, REMONTOI, SISUSTA tapahtumassa 18.3.2018 kerroin yleisölle sisustuksellisista akustiikkaratkaisuista ja akustoinnin yritys Lumir täydensi ohjelmaa kertomalla kuinka akustoiva, turvallinen ja saumaton seinä- tai kattopinta voidaan toteututtaa.
Akustointi lähtee katosta ja seinistä, Katso pdf-kooste-kooste millaisia pintoja ja sisustuselementtejä kannattaa suosia kodeissa. Kattojen ja seinien akustikkaa voi perehtyä www.lumir.fi -svuilla.

Akustiikkaa voi käyttää myös taiteena ja niihin saa painettua kuvan, kirjaimia tai logon.Tässä muutamia esimerkkejä: Kysy lisää Anulta kuvista ja katso akustiikkalevyistä www.konto.fi -svuilta


SISUSTUKSELLISTEN AKUSTIIKKARATKAISUJEN KONSULTOINTI KOTIIN TAI YRITYKSEEN

* Akustiikka voidaan rakentaa sävyiltään ja kuvioiltaan juuri yrityksen ja kodin sisustukseen sopivaksi. Kuvia voidaan painaa akustiikkalevyihin, leikkuuttaa niitä vaikka yrityksen logon muotoinen tai teetättää yksilöllinen taideteos valokuvastasi.

* Tilojen seinät pyritään akustoimaan levyillä, jotka parantavat äänentoistoa. Akustiikkalevyissä on paljon vaihtoehtoja, joilla voidaan saada sekä miellyttävä äänentoistollisesti, että myös sisustuksellinen huoneen ilme.

* Sisustettaessa tekstiileillä akustoivasti, verhot valitaan sävyiltänsä muuhun sisustukseen sopivaksi, mutta materiaaleissa suositaan valmiita akustiikkatekstiileitä, jotka testatusti vaimentavat ääniä huomattavasti normaaleja kankaita enemmän. Vaimennusta saa kuitenkin aikaiseksi myös paksuilla verhokankailla, joissa on nukkapinta kuten esimerkiksi sametilla. Paksuilla, runsailla verhoilla on sekä vaikutus äänentoistoon, että pimentävä vaikutus tarvittaessa. Pehmeitä mattoja ja erilaisia seinätekstiileitä oikein käyttämällä saadaan myös pehmennettyä huoneen akustiikkaa.

Akustikkaratkaisujen suunnittelu voi edetä niin, että tulen ideoimaan kotiin tai yritykseen kansanne uusia sisustuksellisia akustoivia ratkaisuja. Suunnittelukäynnin jälkeen valitsen tiloihin käymämme keskustelun perustella sopivimmat vaihtoehdot akustoinnin parantamiseksi. Haasteellisissa kohteissa tukeudun ja pystyn hyödyntämään yhteistyökumppanin akustiikan mittausjärjestelmää ja asiantuntijuutta.

Lue artikkeli tästä: Ääni heijastuu kuin valo peilistä.


AKUSTORATKAISUJEN KONSULTOINTIHINNAT:
Konsultointikäynti esimerkiksi:
1-2 huoneeseen 200 € (sis.alv 24%)+ kilometriveloitus (0,50 €/km Kouvolasta)
Hinta vahvistuu tilauksen yhteydessä. Suuremmat kokonaisuudet ja erikoiskohteet tarjouksen mukaan.
(1 huone tarkoittaa n.8-20 m2 kokoista huonetta)

SISUSTUSIDEAT

Koti on parhaimmillaan yhteinen idea, tavoite ja tunnelma. Tavaroiden hinnakkuus ei ole itseisarvo.

Persoonallinen henki luodaan yhdistämällä kalusteisiin eri materiaaleja ja tekstiilejä eri väreinä ja sävyinä. Vanhoja tavaroita voi hyödyntää, massatuotteitakin voi stailata ja tuunata omannäköisekseen.

SISUSTUSTERAPIA®

Jokaisella on yksilöllinen tapa elää. Elämän-
tilanteeseen sointuvat väri - ja sisustusratkaisut
ja asuintilojen yhteinen harmonia on osana viihtyisyyttä ja elämänonnea. Sisustuksen kokemiseen käytämme kaikkia aistejamme.

Kohtaamme tunteemme, toiveemme ja unelmamme sisustaessamme tilaa, jossa haluamme viihtyä vielä huomenna ja jonka haluamme jakaa läheistemme kanssa.

SISUSTUSTUOTTEET

Valikoimien runsaus suorastaan aiheuttaa valintojen vaikeutta ja joskus luo harhakuvia, niin tavaroiden ja kalusteiden koosta sekä laadusta, niiden soveltuvuudesta koteihimme ja tiloihin.


Sisustamiseen on tullut rajattomat mahdollisuudet löytää persoonallisiakin vaihtoehtoja käytettäviin materiaaleihin ja kalusteisiin.

VÄRIEN VALITSEMINEN JA VAIKUTUKSET

Huoneen ja koko kodin värien ja sävyjen valitseminen yhteensopivaksi kokonaisuudesta on suuri haaste. Siinä on hyvä olla perustietoa väreistä ja niiden vaikutuksesta tunteisiimme, mielialoihimme ja käyttäytymiseemme. Jokaisella värillä on psykologinen vaikutus alitajuntaamme. Löydettyämme toisiinsa sopivat väriyhdistelmät, luomme kodin kaikille asukkaille harmonisen tilan.

Saavuttaaksemme tavoitellun tunnelman on hyvä huomioida kyseiset tilat, värit, muodot, pinnat, kalusteet, tekstiilit ja sijoitettavat esineet. Valon vaikutus kokonaisuuteen on yllättävän suuri, ja oikeilla tai väärillä värivalinnoilla vaikutamme yllättävän paljon mielentilaamme, mukavuuteemme ja jopa terveyteemme. Omien sisäisten tuntemusten avuksi ammattilaisen näkökulma on usein tarpeen, ulkopuolelta tuleva näkee kokonaisuuden selvemmin ja voi auttaa ratkaisevasti löytämään yhteisen tasapainon. Elämäntilanteeseen sointuvat väri - ja sisustusratkaisut ja asuintilojen yhteinen harmonia on osana viihtyisyyttä ja elämänonnea.