VALOKUVAUS

Valokuvauksen kautta tunnelmia & tarinoita on saanut omat nettisivut  - käy tutustumassa  www.tunnelmakuva.fi

Valouviini voi tutustua myös laajemmin facebookissa Anu Hedborg photography ja instagramissa Anu Hedborg_photography

Tavoitteenani on välittää kuvillani luonnon yksityiskohtien vetovoimaa, värien voimaa ja tunteita. Valon ja varjojen heijastuksia ja niiden välisiä kontrasteja pyrin löytämään ja tavoittamaan. Luonnossa valo muuttuu joka hetki ja valo luo kuvan.

Kuvaan luontoa, sen yksityiskohtia sekä potretteja; ihmisiä mieluiten ulkona, luonnossa ja erilaisissa miljöissä. Kuvauspaikka luo oman visuaalisen ilmeen taustalle. Juhlat ja valmistujaiset on aina ilo kuvata. Aina ei kuitenkaan tarvitse olla juhlatilanne kun kuvataan, vaan tavoitteenani on tavoittaa kameran eteen ihmisiä arjessa, työssä, harrastuksissa, iloissa ja suruissa -ihan omaksi ilokseen, lahjaksi tai voimaantuakseen kuvien kautta.

Ota yhteyttä, jos jokin kuva liikuttaa sinua, haluaisit jostain kuvasta taulun tai nettikuvan käyttöösi. Terapiatyöhön löytyy erilaisilla aihepiireille kuvia.
Luontokuvista saa myös tunnelmaa luovia oivallisia sisustustauluja erilaisille materiaaleille (esim. tekstiilit ja akustiikkapaneelit) painettuna eri kokoisina.
Voimme myös yhdessä suunnitella millainen kuva voisi olla sopiva sinun seinällesi ja sen mukaan toteutan valokuvauksen haluamallesi pinnalle.

Potrettien ottaminen on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi kohtaamiseksi ihmisten kanssa. Luonnon yhteys on niissäkin usein tärkeä osa tunnelmaa, samoin kuin rakennuksien ja erilaisten miljöiden luoma visuaalinen yhdistelmä henkilön kanssa. Luonnossa valo muuttuu joka hetki ja valo luo kuvan. Valokuvauksessa käytän eheyttävän taideterapian otetta ja näkökulmaa, kuvatessani henkilöitä yksilöllisesti. Muotokuvia kuvaan mielelläni tässä Kouvolan lähistöllä tai sovittaessa muuallakin

Valokuvauksesta on tullut osa elämääni ja Kiitos jos voin jakaa sitä kanssasi näiden kuvien myötä!

Jäsenenä Kouvolan Valokuvataiteilijat ry , Kamera -73 Kuusankoski ry  ja Kouvolan taidesseura ry

 

VALOKUVANÄYTTELYT  2019

UUSIA NÄYTTELYJÄ on tulossa, lue lisää niistä www.tunnelmakuva.fi sivuilla ja toivottavasti kohtaamme niissä.

* Valokuvanäyttely KERROKSIA 23.04. - 24.06.2019 Kauppakeskus Veturissa, 1 krs.

Ajan jälkiä kerroksissa;
ihmisissä, maassa, rakennuksissa, miljöissä, tunteissa, kasveissa, luonnossa.
Rappuja ja lukemattomia askelmia, ylös ja alas ja sivuille.

Lisäämmekö kerroksia vai kuorimmeko niitä?
Elämä on jatkuvaa muutosta, joka näkyy kerroksissa.

Tässä näyttelyssäni pieni läpileikkaus erilaisista kerroksista mitä kameraani on tarttunut.

* Veturissa olen mukana 30.6.-11.8.19 kahdeksan kouvolalaisten taiteilijan yhteisnäyttelyssä.
* Kouvolan valokuvataiteilijoiden vitriiniin Hansakeskukseen saan valokuviani esille kesä-heinäkuuksi.
* Lokakuussa ikäihmisten tarinoita ja tunteita, arkea ja juhlaa, haasteita ja ilonaiheita: kuvia Kouvolan ikäihmisten asemalla Kouvolan taideseuran näyttelyseinällä.
- Tähän ikäihmisten elämään kuvaavaan näyttelyyn kaipaan malleja ja vapaaehtoisia kuvattavia saa vinkata ????

Naiseuden kaari tematiikka jatkaa omaa elämää myös muissa muodoissa:
Syksyllä ohjaan kolmena viikonloppuna tähän teemaan liittyen Naiseuden kaari kurssin yhdessä ryhmäpsykoterapeutti Marjut Jaakkoselan kanssa. Naiseuden kaari terapiakortit ovat myös suunnitelmissa.

Vuorovaikutteiset luennot valokuvien kanssa saivat alkunsa tämän Naiseuden kaari näyttelyn kautta ja jatkuvat nyt eri teemoin eri ympäristöissä ja erilaisille ryhmille; muistikuvia mummolasta teemalla on pari luentoa tässä keväällä jo myös ikäihmisten palvelukoteihin.

 

Vuorovaikutteiset luennot valokuvien kanssa

Valokuvia millaisena näemme oman naiseutemme ja miten kohtaamme naiseuden
Olen kohdannut tänä syksynä hyvin erilaista naiseutta. Olen valokuvannut Naiseuden kaari näyttelyäni varten suurenmoisen rohkeita naisia ja tyttöjä, ja samalla saanut kuulla erittäin mielenkiintoisia ajatuksia, tarinoita ja tulkintoja naiseudesta. Jokainen keho on upea juuri sellaisena kuin se on, juuri nyt. Jokaisen keho kertoo omaa tarinaansa kaikilla muodoillaan, ilmeillään, arvillaan, haavoillaan; omalla tunne-elämän kielellään.
Voisinko käydä omaa vuoropuhelua valokuvan kanssa? Mitä kuva herättää minussa ja mitä kuvassa on tuttua, joka voisi olla osa myös minun tarinaa?

Näitä kysymyksiä pohditaan naiseuskuvien pohjalta vuorovaikutteisessa luennossa 24.1.19 klo 17-19. Luennon ohjaan yhdessä psykoterapeutti Marjut Jaakkoselan kanssa.

Kysy lisää luennoista, näitä voimme järjestää myös muuallakin kuin Kouvolan lähiympäristössä.

 

Naiseuden kaari vuorovaikutteinen luento


Tervetuloa näyttelyyn! Toivon sinun saavan esteettisiä, tunnepohjaisia ja ajatuksia herättäviä kokemuksia.

 

Naiseuden kaari esite IITervetuloa uuteen valokuvanäyttelyyni!
   Naiseuden kaari- naiseuden muuttuvat muodot ja heijastukset.

Naiseuden kaari tulee olemaan näyttelysarja, jonka tämä Elimäen kirjastossa oleva näyttely avaa nyt 6.11.18. Laajempana kokonaisuutena näyttely avautuu 11.1.19 Kauppakeskus Veturissa, jonka yhteyteen järjestän myös pari tapahtumaa naiseuden tematiikkaan liittyen.

Toivon, että teokset, joilla olen lähestynyt naiseuden teemaa puhuttelevat teitä. Mielelläni ottaisin vastaan palautetta havainnoinneistanne. Mukava, jos kirjoitatte viestiä vieraskirjaan tai lähetät palautepostia ????
Ihana olisi myös kohdata näyttelyssä ja tulen mielelläni paikalle, kun ilmoitat milloin olisitte sinne menossa.

Tervetuloa!
Anu

Elimäen Sanomien artikkeli näyttelystä luetavissa facebookissa Anu Hedborg photography

 

 

 

 Pop-up valokuvanäyttely on 6.9.18 alkaen Kauppakeskus Veturissa (1. krs) sen aukioloaikoina ja
sopimuksen mukaan myös näyttelytilassa Salpausselänkatu 31, Kouvola.
Näyttelykokonaisuuksissa niin uusia kuin aiempia teoksia. Näissä näyttelyssä kuvat vaihtuvat  kun uusia tulee tilalle :)
Tervetuloa!

Tulen myös mielelläni sovittuna ajankohtana esittelemään näyttelyä ja kysy lisää .

40492168 317801388777332 786690330471694336 n

 

Tervetuloa Hetken heijastus II-valokuvanäyttelyyni Kauppakeskus Veturiin 8.7. -31.8.2018

Tämä on jatkumo Hetken heijastus näyttelystä.
Olen koonnut uuden näyttelykokonaisuuden samalla teemalla kuin Hetken heijastus, tuoden uusia ja vähän vanhojakin teoksia, yhdistäen niitä aiempaa näyttelyyni.
Tavoitteenani on välittää kuvillani luonnon yksityiskohtien vetovoimaa, värien voimaa ja tunteita.

Toivon, että sinulla on aikaa piipahtaa näyttelyssä ja jokin ottamistani kuvista pysäyttää hetkeen.
Näyttely on kauppakeskus Veturissa Kouvolassa elokuun loppuun.

Kiitos käynnistäsi!

 Hetken heijastus II

 

HETKEN HEIJASTUS -valokuvanäyttely 8.5.-30.6.2018 Kauppakeskus Veturissa.

Näyttelyn valokuvat ovat heijastuksia lähiluonnon ja luonnon yksityiskohtien näkemisestä ja kokemisesta. Kamera on tuonut tarkoituksen liikkua luonnossa ja pysähtymään: kuinka pienessä hetkessä kaikki voi muuttua – niin luonnossa kuin elämässä. Kaikki on hetkessä ja hetki heijastaa ajatuksiamme.

Pidän pienimuotoiset  = ei muodolliset,  avajaiset Helatorstaina 10.5. ollen paikalla 13-16.  Mukava jos näemme siellä, mutta näyttelyhän on kesäkuun loppuun asti ja auki Veturin aukioloaikoina.  Mielelläni tulen paikalle jos pääsette näyttelyssä käymään muulloin tai jättäkää terveisiä vieraskirjaan jos/kun ehditte siellä piipahtamaan.  Tila on pääsisääntuloaulan kulmauksessa.

"On onnellista nähdä
hetkien vahva väri, jolla maalata
muistot, joilla kirkastaa
haalistuvat päivät, joissa sykkii jo
haalistumaton ilo."

Pia Perkiö

 
Lue pdf:nä

Pohjois-Kymen Luonto Luontokuvakilpailu Sata kuvaa-kilpailussa toinen sija 27.12.2017  kuvalla Hetkessä.  Teos esillä Haanojan kirjaston näyttelytilassa 25.5. -16.6.2018.
Rakkautta ja riisivelliä -muistikuvia mummolasta 2.-29.11.2017 Elimäen kirjasto 
Hetkessä. Valokuvanäyttely 3. -24-9.2017 Galleria Nurkassa, Kuusankoski       
Suvigalleriassa Värien voima näyttely 20.6. – 3.7.2017 Iiiti                               
Kamera-73 Kuusankoski ry kuukauden kuvaaja, näyttely 1.6.-30.7.2017 linkki
Suomen kameraseuran vuosinäyttelyssä 2017 digisarjassa kuva Kuka kestää tämän matkan?

 

Näyttelyesitteiden kuvia klikkaamalla aukeaa näyttelyjen pdf-esittelyt teoskuvineen.

GalleriaNurkka syyskuu2017 pP4300262 p

Elimäen Sanomat 8.11.2017:  Lue tästä artikkeli


Ottamiani kuvia löytyy instagramista @anuhedborg_photography


Olen Kouvolan taideseuran jäsen.

LUONNON YKSITYSKOHTIEN VETOVOIMAA

Lähes kaikki kuvauskohteet ovat löytyneet lähiluonnosta tai oman pihan kukkapenkeistä. Kauneutta voi löytää myös kuihtuvista ja rapistuvista kukista, lehdistä ja oksista. Tavoitteenani on välittää kuvillani luonnon yksityiskohtien vetovoimaa, värien voimaa ja tunteita, luontokuvauksen lähikuvauksen keinoin. Kukankin elinkaaressa voi olla kymmenenkin eri vaihetta ja joka päivä yhdestäkin kukasta voi löytää uutta kuvattavaa.

Tavoitteenani valokuvaamisellani on jakaa itsestäni kumpuavaa innostusta, voimaa ja rohkeutta voimaantumiseen. Valokuvien kautta haluan  välittää tunteita, jotka jokainen voi kuitenkin muokata oman elämän kokemuksen kautta juuri sen hetkiseen elämän tilanteeseen sopivaksi - mahdollisuutta  käsitellä tunteita valokuvassa olevankuvan, tilanteen ja tarinan kautta. Estetiikka, luovuus ja innostus merkitsevät minulle paljon.

Valokuvaus ja kuten myös taideterapian opiskelu- ja ohjaus ovat tuoneet uutta syvyyttä näkemyksiini ja kohtaamaan itseni muotojen ja värien kautta. Valokuvaus on saanut kiinnittämään katseeni uudella tavalla luontoon ja sen yksityiskohtiin.

Niin hassua kuin se onkin, niin sisustusten kuvaaminen ei ole ollut minulla mitenkään merkittävässä roolissa aiemmin: toki kuvattu on kohteita ja messuja, mutta osa on vain nopeita näpsäisyjä, jotka eivät ole kestäneet aikaa eikä kuvien laatu ole ollut kohdillaan. Käytössäni on nyt myös tekniikkaa, joka mahdollistaa laajakulmakuvat tiloista.

Luontokuvista saa tunnelmaa luovia oivallisia sisustustauluja erilaisille materiaaleille painettuna eri kokoisina. Kuvia löytyy tällä hetkellä instagramista @anuhedborg_photography . Tutustu kuviin ja ota yhteyttä, jos jokin kuva liikuttaa sinua ja voisit nähdä sen seinälläsi joko perinteisenä tauluna, akustiikkalevyssä tai teksteissä ja erilaisilla pinnoilla - vain mielikuvitus on rajaton, sinä itse luot oman tilasi.

Sommitellaan yhdessä kuvasta tilasi kokonaisuuteen piste ii:n päälle. Yhdistetään taide ja sisustus!

Huoneen keskipiste. Yksityiskohdat luovat tunnelmaa. Taideteokset, koriste-esineet, huonekasvit ja erilaiset muistoesineet ovat elementtejä: ne tekevät huoneesta persoonallisen ja mieleenpainuvan. Taide korostaa sinua kodissasi. Arkeenkin on hyvä valita meille merkityksellisiä esineitä. Ne ovat esillä itsensä vuoksi, ne sijoitetaan harkiten, ne eivät ole tilan täytettä vaan osana yksilöllistä sisustusta. Harkittu ylellisyys luo kiinnostavaa kontrastia arkisiin muotoihin ja sisustukseen.

VÄRIEN VALITSEMINEN JA VAIKUTUKSET

Huoneen ja koko kodin värien ja sävyjen valitseminen yhteensopivaksi kokonaisuudesta on suuri haaste. Siinä on hyvä olla perustietoa väreistä ja niiden vaikutuksesta tunteisiimme, mielialoihimme ja käyttäytymiseemme. Jokaisella värillä on psykologinen vaikutus alitajuntaamme. Löydettyämme toisiinsa sopivat väriyhdistelmät, luomme kodin kaikille asukkaille harmonisen tilan.

Saavuttaaksemme tavoitellun tunnelman on hyvä huomioida kyseiset tilat, värit, muodot, pinnat, kalusteet, tekstiilit ja sijoitettavat esineet. Valon vaikutus kokonaisuuteen on yllättävän suuri, ja oikeilla tai väärillä värivalinnoilla vaikutamme yllättävän paljon mielentilaamme, mukavuuteemme ja jopa terveyteemme. Omien sisäisten tuntemusten avuksi ammattilaisen näkökulma on usein tarpeen, ulkopuolelta tuleva näkee kokonaisuuden selvemmin ja voi auttaa ratkaisevasti löytämään yhteisen tasapainon. Elämäntilanteeseen sointuvat väri - ja sisustusratkaisut ja asuintilojen yhteinen harmonia on osana viihtyisyyttä ja elämänonnea.